Diş Beyazlatma Nedir?

Diş Beyazlatma Nedir

Her hastanın diş rengi farklıdır. Bu nedenle hastaya uygulanacak beyazlatma ilacı türü ve miktarı farklı olabilir. Dişin ağızdaki rengine göre uygulama diş beyazlatma işleminin süresi ve kullanılacak malzeme değişir. Bu nedenle tek bir fiyat vermek doğru olmaz. Diş beyazlatma fiyatı 2020 yılında sizler için döviz artışlarından etkilemeden TL olarak belirlenecektir.

Dişlerini Beyazlat!

Sen de güzel görün sen de rahatça gül. Dişlerini fırçala fırçala yine de sarı mı görünüyor. Diş temizliği ile diş beyazlığı farklı şeyler biliyorsunuz değil mi? Dişlerin rengi diş fırçalayarak değişmiyor. Diş rengini değiştirmek için diş beyazlatma yani bleaching adı verilen işlemi yaptırmak gerekiyor.

güzel görünmek ve gülmek hepimizin hakkı. ama dişlerdeki sorunlar bazen içimizden geldiği gibi gülmemize engel olabiliyor. Diş estetiği konusunda ünlü Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan daha beyaz dişlere nasıl sahip oluruz sorusunun yanıtını aldık. bu yazıyı okuduktan sonra belki sen de artık karar verip sarı dişler ile dolaşmaktan kurtulacaksın. En azından diş beyazlatma ile ilgili doğru bilgilere ulaşıp senin için bleaching işleminin uygun olup olmadığına karar verebileceksin.

Dişler Nasıl Beyazlar?

Diş hekimi olarak bizler öncelikle koruyucu tedaviler sonra protetik işlemler ve estetik diş tedavileri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Diş beyazlatma denildiğinde bu işlem diş estiği ile ilgili bölümün yani benim branşıma giriyor. Diş renklenmeleri ile birlikte başka problemlerin olması durumunda uygulanacak işlemler farklılık gösterebilmekte.

Mesela kırık, aşınmış veya eğri dişleri olan bir hasta için sadece diş beyazlatma işlemi planlamak doğru olmaz. İsterseniz sorunuz paralelinde kişinin sadece diş rengi ile ilgili şikayetleri olduğu var sayımı ile bilgi vereyim size.

Dişlerin sıralanışları düzgün, gülme hattı doğal ve simetrik, diş minelerinde de problemi olmayan ağız bakımı iyi bir hasta için diş rengini açma ile ilgili neler yapabileceğimizi anlatayım. Diş üzerindeki sigara, çay, kahve lekeleri ve diş taşlarının uzaklaştırılması işlemi ile diş beyazlatma işlemini de hemen ayıralım. Bu diş temizliği işlemi ile diş beyazlatma işleminin sıklıkla birbirine karıştırılması ve bütçenin yanlış ayarlanmasına da neden olmakta.

Diş temizletme işleminde dişin üzerindeki diş taşı ve lekeler, kirler çıkarılır. Dişin rengi değişmez! diş rengini değiştirmek için “bleaching yani diş beyazlatma işleminin yapılması gerekir.

Diş Beyazlatma

Dişlerimiz zaman içerisinde dış etkenlere maruz kalırlar ve yüzeylerinde kir ve leke oluşumu görülür. Bunun ötesinde zaman ile dişin mineral yapısı içerisine giren renkli sıvılar (çay, kahve, şarap, meyve suları vb.) nedeni ile renkleri koyulaşır. Dişin koyulaşan rengini açmak için diş macunları, özel diş fırçaları, klinik ve ofiste kullanılan diş beyazlatma ilaçları kullanılır.

Bunların bir kısmını beyazlatıcı diş macunu ve leke çıkaran diş fırçalarını kişi kendisi uygulayabilir. Diş taşı oluşumu da diş ve diş eti dokusunun bozulmasına neden olur. Ancak kimyasal kullanarak diş beyazlatma işlemi gündeme geldiğinde mutlaka diş hekimi ile irtibata geçmek gerekir.

Diş hekimlerinin kullandığı diş beyazlatıcılar dişin mine tabakasına uygulanır. Plak veya klinik uygulama ile diş yüzeyine temas ettirilirler. Bu sayede dişin içerisine nüfuz eden beyazlatıcı kimyasallar (peroksit ve carbamid) sayesinde diş rengi daha açık bir tona kavuşur. Profesyonel olarak kullanılan diş beyazlatıcılar ile dişin rengi açılır ise diş yapısı zarar görmez. Diş beyazlatma işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu dişin mineral yapısının zarar görmemesidir.

Nasıl Yapılır?

Diş kliniğinde ve plaklar ile uygulanan iki tip diş beyazlatma sistemi vardır. Klinik ve ev tipi beyazlatma olarak da anılsa da ben ev tipi demek istemiyorum. İnsanlar kendi kendilerine evde dişlerini beyazlatacaklarını düşünerek aşındırıcı ve eritici kimyasallar kullanıp dişlerine zarar veriyorlar. Diş beyazlatma evde sizin kendi kendinize uygulayabileceğiniz bir işlem değildir. Öncelikle mutlaka diş hekiminin diş yapınızı değerlendirmesi gerekir.

Dişlerin yapısı beyazlatma için uygun ise ister kısa sürede isterseniz de 1 hafta içerisinde sonuç almak mümkün. Diş rengi çok koyu olan kişiler için hem klinikte diş etleri izole edilerek, hem de evde diş plakları kullanılarak yapılan diş beyazlatma öneriyorum.

Mide bulantı reflexi olanlar için de plak kullanımı mümkün olmayacağından klinik beyazlatma önermekte ve uygulamaktayız.

Diş Beyazlatma Fiyatları Neden Yüksek?

Dünya standartlarında izin belgesi olan ve üretici-ithalatçı-toptancı zinciri bilinen ürünler kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde kullanılan üründen emin olunabilir. Maalesef ülkemizde birçok ürünün sahteleri veya taklitleri piyasaya sürülmektedir. Diş beyazlatma malzemeleri pahalı ürünlerdir. Nakilleri sırasında sıcağa maruz kaldıklarında bile bozulurlar. Uzak ülkelerden geldikleri için taşıma maliyetleri de daha fazla olmaktadır. Soğuk zincir ile bir ilacın ithalatı nerede ise ilacın kendisi kadar bir maliyet tutmaktadır. Bütün bu unsurlar dikkate alındığında diş beyazlatma fiyatları ucuz olamamakta. En ucuz diş beyazlatma yöntemi veya fiyatını arayanların, sahte veya bozuk ürünler ile karşılaşacakları konusunda kendilerini uyarmış olalım.